18 Nisan 2012 Çarşamba




        Eşimin 5 yaşındaki yeğeni "Hüseyin Deniz"in Konya'da ikamet etmeleri sebebi ile doğum gününde yanlarında bulunamamıştık. Bu hafta sonu için küçük bir Konya gezisi yapma fırsatı bulunca "Hüseyin Deniz" için gecikmiş de olsa doğum günü kurabiyeleri yapmak istedim. "Hüseyin Deniz"; uçak , araba ve dondurmayı çok sevdiği için böyle bir konsept hazırladım. "Hüseyin Deniz" kurabiyeleri görünce öyle mutlu oldu ki boynuma sarılıp teşekkür ettiğinde onun yüzündeki sevinci görmek herşeye değer. İyiki doğdun Hüseyin Deniz'ciğim ...














AYAKİZİ

ARABA
DONDURMA


UÇAK KURABİYELER





Dünyanın en tatlı bayanları Annelerimize, "ANNELER GÜNÜNDE" hediye edebileceğimiz lezzetli ve şık kurabiyeler...




11 Nisan 2012 Çarşamba

ÇİKOLATA PARÇALI MUFFİN



Malzemeler:
2 Adet yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı nesquik
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
4 yemek kaşığı yoğurt
100 gr bitter çikolata


Yapılışı:
Yumurta ve şekeri mikserde yüksek derecede iyice  çırpın.Yoğurdu ve sıvıyağı da karışıma ekleyerek bir süre daha çırpın.Ayrı bir kapta un, kakao,nesquik,kabartma tozu ve vanilyayı karıştırarak daha önce çırptığınız sıvılarla karıştırın.Bu karıştırma işlemini kaşıkla yapın mikser kullanmayın böylelikle muffinleriniz daha iyi kabaracaktır.
Hazırladığınız karışımı muffin kalıbınıza 1 parmak eksik kalacak şekilde dökün.Bu ölçü 12'lik muffin kalıbına tam gelmektedir.
Bitter çikolatayı muffinlerinizin üzerlerine küçük parçalar halinde kırın.Çikolata parçalarını hamurunuzu çırparken karıştırmayıp, kalıbınıza yerleştirdikten sonra üzerlerine kırınız.Böylelikle çikolata parçaları kalıbın en altına düşüp eriyerek muffinlerinizin yapışmasını engeller , çikolata parçaları üstünde kalarak ağzınıza çıtır çıtır lezzetin gelmesini sağlar.
180 C'de 20-25 dakika pişiriniz, muffinleriniz soğuduktan sonra arzunuza göre üstüne krem-şanti ile süslemeler yapabilirsiniz.


6 Nisan 2012 Cuma

        Öncelikle bloguma gösterdiğiniz ilgi için hepinize çok teşekkür ediyorum.Blogumda "Şeker Hamurlu Kurabiyelerim" dışında, benimde yapıp denediğim ve beğendiğim tarifleri sizlerle paylaşmaya karar verdim.Tatlı sever biri olarak bugün yaptığım bir tatlının tarifini paylaşarak bir başlangıç yapabiliriz.

AĞLAYAN KEK













Keki İçin Malzeme :

5 Yumurta
3 kahve fincanı tozşeker
4 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı kakao
3 kahve fincanı un
1 pk kabartmatozu
1 pk vanilya

Üzeri İçin:
1 pk krem-şanti

Çikolata Sosu için:
1,5 bardak süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 pk kakao

Yapılışı:
Yumurta, şeker ve sütü çırpma kabınızda iyice çırpın, sonra kekin diğer malzemelerini de ekleyip karıştırdıkdan sonra kek hamurunuzu fırın kabınıza boşaltın. Önceden ısıtılmış 180'C fırında 30 dakika pişirin. Pişirme süreleri fırından fırına değişiklik gösterdiği için siz kekinize kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra keki fırından çıkarın.
Sıcak kekin üzerine 2 bardak soğuk süt döküp soğumaya bırakın.

Kekin üzerine süreceğimiz Krem-Şantiyi 1 bardak sütle çırptıktan sonra buzdolabında kek soğuyuncaya kadar bekletin.Çikolata sosu için süt, nişasta, şeker ve kakaoyu bir tencerede karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.

Soğuyan kekin üzerine önce krem-şantiyi sonra çikolata sosunu sürün ve buzlukta 3-4 saat soğuttuktan sonra servis yapın ve afiyetle yiyin.


2 Nisan 2012 Pazartesi

Kendinize ve Sevdiklerinize Özel günlerinde bu Şeker Hamurlu "MUHTEŞEM" kurabiyelerden sipariş edebilirsiniz.
-Kişiye özel ürünler olduğu için en az 5 gün önceden sipariş verilmesi gerekmektedir.
-En az 15 adet kurabiye siparişi alınmaktadır.
-Kurabiyelerin her biri poşetlenip, kurdela ile bağlanmaktadır.
-Standart teslimatımız koli ile yapılmaktadır ancak; isteğe göre sepet , kova , özel kutu vb.  ile sunumlar hazırlanabilir.(Artı ücrete tabidir )
-Teslimat ücreti alıcıya aittir.
-Sipariş verildikten sonra ödemenin tamamı EFT veya Havale yolu ile tahsil edilmektedir.
-Siparişleriniz için iletişim adresi: nilgunabut@gmail.com
-




SEVGİ KELEBEKLERİ :)


DİŞ KURABİYESİ

TARAFTAR FORMALARI




BAYANLARA ÖZEL-KOKOŞ ELBİSELER

KINA GECESİ

GELİN-DAMAT KURABİYELERİ


NİŞAN-DÜĞÜN KURABİYELERİ



BEBEK KURABİYELERİ 2

UYUYAN BEBEK 




BEBEK ZIBINLARI


1 YAŞ KURABİYELERİ

ANNELER GÜNÜNE ÖZEL KURABİYELER

TARAFTAR FORMALARI 2
TARAFTAR FORMALARI